دانلود مستندات ایزو 45001

(1 بررسی مشتری)

تومان790,000

دانلود مستندات ایزو 45001

نقشه فرآیند ها

شناسنامه فرآیند ها (13)

خط مشی ایمنی و بهداشت
نظامنامه ایمنی و بهداشت
روش های اجرایی(18)
دستورالعمل های کاری(18)
فرم های اجرایی
تهیه کننده: کیفیت پژوهان آریا
class=”yoast-text-mark” />/><span style=”font-size: 16px;”>فرمت: به صورت فایل Word ارائه شده که با پسوند Zip فشرده شده
حجم: فایل Zip به حجم 12.4مگابایت
سال انتشار: 1398 ویرایش 00

بازنگری 1: 16 آبان ماه 1401 (بعضی اسناد به ویرایش 01 تغییر یافت)

بازنگری 2: 05 دی ماه 1401 (بعضی اسناد به ویرایش 01 و 02 تغییر یافت)

در این ویرایش تعداد 2 روش اجرایی و 6 دستورالعمل  و 3 چک لیست کنترل عملیات ایمنی و بهداشت اضافه شده و صفحات نظامنامه از 12 صفحه به 20 صفحه تغییر یافته است.

در تاریخ 1401/10/16 شناسنامه فرآیند های این پکیج به روز شد و نقشه فرآیند ها Process map نیز به آن افزوده گردید.

 

توضیحات

دانلود مستندات ایزو 45001 شامل خط مشی ایمنی و بهداشت، نظامنامه ایمنی و بهداشت، روش های اجرایی، دستورالعملهای ایمنی و بهداشت، فرم ها و………می باشد  که با فرمت قابل ویرایش Word ارائه شده است و هدف دسترسی کارشناسان، دانشجویان و مشاوران فعال در حوزه ایمنی و بهداشت و HSE به دانلود پکیج کامل مستندات  ISO 45001 بوده است. با حداقل تغییرات فنی(customize) در روش های اجرایی و دستورالعمل ها بسته به نوع سازمان صنعتی-خدماتی و فرآیندهای آن این مستندات قابلیت  پیاده سازی در بیشتر سازمانها را دارد.

ایزو 45001 چیست

 ایزو 45001 یک استاندارد بین المللی برای پیاده سازی و استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (OH&S) است که هدف از آن ایجاد و بهبود شرایط ایمنی و بهداشتی محیط کار در راستای  کاهش حوادث شغلی و بیماری های ناشی از عوامل زیان آور کار است.

 

تاریخچه ایزو 45001

استاندارد ISO 45001 برای اولین بار در مارس 2018 توسط سازمان بین المللی استاندارد (ISO) انتشار یافت، که جایگزین نسخه انگلیسی آن OHSAS 18001 گردید و یک چارچوب منسجم و یکپارچه را برای شناسایی، ارزیابی و کنترل مخاطرات شغلی و کاهش ریسک ها و در نتیجه ایجاد محیط کاری ایمن فرآهم نمود.

 

سه هدف کلیدی ایزو 45001

استاندارد ایزو 45001 دارای اهداف زیادی است که در اینجا می توان به سه مورد از اهداف اصلی و مهم این سیستم به شرح ذیل اشاره نمود:

  • حفظ سلامت نیروی کار و ذینفعان سازمان از طریق ایمن سازی محیط کار و کاهش حوادث و بیماری های شغلی.
  • انطباق با الزامات قانونی و مقرّراتی مرتبط با بهداشت و ایمنی شغلی.
  • بهبود بهره وری نیروی کار به دلیل افزایش انگیزش و رضایت شغلی کارکنان و همچنین کاهش شاخص های غیبت، ترک کار و قطع همکاری.

ساختار و اصول استاندارد 45001

در راستای همسان سازی استانداردهای ایزو، کمیته تدوین استاندارد سازمان جهانی (ISO: International Organization for Standardization) اقدام به یکسان سازیساختار این استاندارد با استاندارد های ISO 9001:2015 و ISO 14001:2015 نموده است بطوریکه سازمان ها به راحتی قادر به یکپارچه سازی این استاندارد با استاندارد های ذکر شده فوق در هنگام پیاده سازی و استقرار می باشند. به همین دلیل در هنگام استقرار همزمان استاندارد های ایمنی شغلی، زیست محیطی و مدیریت کیفیت، مستندات 45001 به همراه دو استاندارد دیگر به صورت یکپارچه IMS مدون می شود.

 

بند های کلیدی استاندارد ISO 45001

استاندارد ISO 45001 دارای 10 بند است که سه بند آن یعنی دامنه (Scope)، مراجع (References) و اصطلاحات و تعاریف کاربردی نیست و فاقد الزامات برای استقرار و پیاده سازی می باشد. این در حالی است که هفت بند بعدی یعنی بافت سازمان (Context of Organization) ، رهبری (Leadership) ، برنامه ریزی (Planning) ، پشتیبانی (Supporting) ، عملیات (Operation) ، ارزیابی عملکرد (Performance Evaluation)  و بهبود (Improvement) جرء بند های کلیدی و کاربردی ایزو 45001 می باشد.

 

مراحل پیاده سازی و استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت -ISO 45001

فرآیند پیاده سازی و اجرای موفق ایزو 45001 در سازمان ها به صورت کلی به شرح ذیل است:

 

ارزیابی اولیه سازمان (Gap Analysis):

اولین اقدام پیش از پیاه سازی استاندارد OH&S، ارزیابی سیستم ایمنی شغلی سازمان و تعیین فاصله آن با استاندارد مورد نظر و همچنین نقاط ضعف و قوت سازمان در حوزه سلامت می باشد.

 

تعهد مدیریت:

اولین و کلیدی ترین مرحله در استقرار استاندارد ایمنی و بهداشت حرفه ای (OH&S) تعهد مدیریت ارشد سازمان در حمایت از ایجاد، اجرا و حفظ سیستم مدیریت ایمنی شغلی از طریق تامین منابع، تعیین وظایف و مسئولیت ها، تعینن خط مشی ایمنی شغلی و هدایت و راهبری تیم پیاده سازی و استقرار است.

 

مستندسازی ایزو 45001:

یکی از منابع کلیدی و ضروری برای اجرای سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای، مستندات ایزو است که سازمان ها ناگزیر به تهیه و تدوین آن در قالب روش های اجرایی، دستورالعمل های ایمنی، دستورالعمل های بهداشتی، فرم های برنامه ریزی، ثبت گزارشات، کنترل عملیات ها و چک لیست های ممیزی است که پس از تکمیل در طول فرآیند اجرا، تحت عنوان سوابق سیستم ایمنی حفظ و نگهداری می گردد. مستند سازی ایزو 45001 در سازمان ها یا توسط مشاور ایزو 45001 انجام می گردد یا توسط کارشناسان شرکت که هر دو مستلزم انجام هزینه و صرف زمان می باشد که خوشایند مدیران سازمان ها نمی باشد. لذا به منظور تسریع در اجرای سیستم مدیریت ایمنی شغلی و دریافت گواهینامه مربوطه سازمتن ها اقدام به دانلود مستندات 45001 از سایت معتبر می نمایند که این امر کمک زیادی به آنان در کاهش هزینه های مشاوره ایزو  45001 و زمان پیاده سازی استاندارد می نماید.

 

شناسایی عوامل محیطی سازمان

در این مرحله تیم پیاده سازی ISO 45001، ابتدا اقدام به شناسایی عوامل محیطی داخلی و خارجی تاثیر گذار بر سیستم ایمنی شغلی می نماید. تیم استقرار همچنین ذینفعان تاثیر گذار بر عملکرد سیستم مدیریت ایمنی شغلی را شناسایی و نیازهای آنان را تعیین می نماید.

 

تعیین خط مشی و اهداف ایمنی و بهداشت شغلی

در این مرحله مدیر ارشد خط مشی و اهداف اساسی ایمنی و بهداشت شرکت را تعیین می نماید که به عنوان یک راهنما و نقطه مشترک تمام فرآیند ها در مسیر اجرای سیستم مدیریت (ایزو 45001) قرار می گیرد.

 

تعیین OH&S Plan

تهیه یک برنامه جامع و زمانبندی شده برای اجرا و پایش سیستم ایمنی شغلی از قبیل برنامه ریزی پایش و اندازه گیری عوامل زیان آور شغلی، معاینات دوره ای کارکنان، ارزیابی و تست تجهیزات حمل و نقل، کنترل های عملیاتی و غیره به سازمان کمک می نماید تا کنترل بهتری در دستیابی به نتایج مورد در اجرای استاندارد ایمنی (oh&s) داشته باشند.

 

پایش و اندازه گیری عوامل زیان آور شغلی

یکی از مراحل کلیدی پیاده سازی ایزو 45001 اندازه گیری عوامل زیان آور شغلی است که بسته به نوع کسب و کار و ماهیت عملیات های سازمان، می تواند شامل اندازه گیری میزان صدای محیطی، روشنایی، ارگونومی، تنش گرمایی، تنش سرمایی، دود، گرد و غبار، ارتعاش و غیره باشد که نتایج آنان نظر میزان انطباق با الزامات قانونی و مقرّراتی مورد ارزیابی قرار می گیرد و سپس به عنوان ورودیفرآیند شناسایی، ارزیابی و کنترل مخاطرات شغلی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک ها

در این مرحله تیمی متشکل از نماینده کارگران (در صورت امکان کارگران) اقدام به شناسایی و ارزیابی مخاطرات شغلی فرآیند ها و عملیات های سازمان می نمایند که طی آن

با استفاده از یکی از تکنیک های معمول ارزیابی ریسک، همانند FMEA، PHA و غیره سطح ریسک مخاطرات تعیین می گردد که بر اساس اولویت ریسک یعنی مقدار ریسک  مخاطرات نسبت به معیار ریسک قابل قبول توسط سازمان، اقدامات کنترل جهت حذف  و یا کاهش سطح ریسک تعیین و اجرا می گردد.

 

تعیین و اجرای کنترل های ایمنی و بهداشت شغلی

کنترل عملیات از اصلی ترین فعالیت ها در یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است که طی آن فرآیند ها،  عملیات های تولید و خدمات در حال انجام توسط سازمان و همچنین عملیات پیمانکاران در محل شرکت که تحت کنترل سازمان است طی چک لیست کنترلی و بر اساس الزامات قانونی و مقرراتی مورد بررسی و کنترل قرار می گیرد.

عملیات های کنترل ایمنی توسط افسر ایمنی صورت می گیرد و می تواند شامل موارد زیر باشد:

صدور مجوز شروع کار (Permit)؛

کنترل عملیات های روزمره

کنترل نحوه نگهداری و استفاده از مواد شیمیایی؛

نظارت بر وضعیت تجهیزات اطفای حریق؛

کنترل استفاده از لوازم حفاظت فردی؛

ارزیابی ایمنی محیط کار؛

کنترل تجهیزات پیمانکاران؛

کنترل‌ عملیات پیمانکاران؛

بازدید الکتریسیته و ارت؛

بررسی وضعیت جعبه کمک های اولیه؛

کنترل وضعیت تجهیزات جابجایی و حمل و نقل؛

بازدید شرایط بهداشتی امکانات رفاهی همانند آشپزخانه،نهارخوری، رختکن، سرویس‌های بهداشتی، خوابگاه و غیره.

 

پایش و اندازه گیری عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای

در طول اجرای استاندارد ISO 45001 شاخص های ایمنی و بهداشت شغلی که همراستا با اهداف سیستم OH&S تعیین شده است توسط مدیر سیستم مورد پایش و اندازه گیری قرار می گیرد و بر اساس آن میزان انطباق سیستم مدیریت با الزامات استاندارد به عنوان عملکرد سیستم ایمنی شغلی تعیین می شود.

 

ممیزی داخلی ایزو 45001

ممیزی داخلی ایزو 45001 طی یک برنامه زمانبندی مشخص و با استفاده از یک چک لیست، توسط تیم ممیز داخلی سازمان و با حضور و همکاری مشاور ایزو انجام می گردد تا از انطباق فرآیند ها، عملیات ها، و سیستم مدیریت OH&S با الزامات استاندارد ایزو 45001 و الزامات سازمان اطمینان حاصل گردد.

 

بازنگری مدیریت

سازمان در دوره های مشخص بطور مثال سالیانه اقدام به بررسی وضعیت عملکرد سیستم ایمنی می نماید که طی آن و با حضور مدیر عامل و سایر مدیران، شاخص های عملکرد فرآیند ها بصورت گزارشات مدون و تحلیلی به عنوان ورودی های بازنگری مدیریت مورد بررسی قرار می گیرد که در نتیجه وضعیت کلی سیستم مدیریت مشخص شده و بر مبنای آن، اهداف آتی و پروژه های بهبود تحت عنوان خروجی های بازنگری مدیریت تعیین می گردد.

 

ویرایش پکیج مستندات ایزو 45001

 پکیج مستندات ایزو 45001 در دی ماه 1401 و نهایتا در تاریخ 1401/10/05به صورت کامل مورد بازنگری قرار گرفت و این نسخه آخرین ویرایش مستندات ایزو 45001 ویرایش  2018 شرکت کیفیت پژوهان آریا می باشد که دارای تغییراتی از جمله رفع اشکالات، جدا سازی بعضی مستندات همانند روش های اجرایی کنترل مستندات و کنترل سوابق،  روش ارتباطات و مشارکت و مشاوره، اصلاح فرم های مشارکت و مشاوره، اضافه شدن دو روش اجرایی و همچنین اضافه شده 6 دستورالعمل کاری در حوزه ایمنی و بهداشت  داشته است.

دانلود مستندات ایزو 45001
دانلود مستندات ایزو 45001 شامل خط مشی ایمنی و بهداشت، نظامنامه ایمنی و بهداشت، روش های اجرایی، دستورالعملهای ایمنی و بهداشت، فرم ها

دانلود مستندات 45001

ایزو 45001 چیست

ایزو 45001 استاندارد تکمیل شده خانواده استاندارد های OHSAS است که الزاماتی را در حوزه ایمنی و بهداشت شغلی و در قالب سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت برای  سازمانها تعیین می نماید که سازمان ها با پیاده سازی و استقرار این استاندارد محیط کار ایمنی را برای کارکنان و سایر ذینفعان فرآهم می اورند و در نتیجه آن میزان سلامت  افراد افزایش می یابد.دانلود مستندات ایزو 45001 پیاده سازی و استقرار ایزو 45001 مناسب چه سازمان هایی است. پیاده سازی ایزو 45001 مناسب و مختص کلیه سازمان  ها و صنایعی است که فرآیند ها و فعالیت هایشان دارای منبع خطر و همچنین آلایندگی برای سلامت کارکنان از طریق  ایجاد حوادث و یا بیماری های شغلی است که می تواند خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری به سازمان، کارکنان و جامعه وارد نماید.

دانلود مستندات ایزو 45001
دانلود مستندات ایزو 45001 شامل خط مشی ایمنی و بهداشت، نظامنامه ایمنی و بهداشت، روش های اجرایی، دستورالعملهای ایمنی و بهداشت، فرم ها

بعضی از حوادث و بیماری های شغلی ناشی از کار ناایمن;

  • سقوط از ارتفاع
  • صدمات ناشی از کار با دستگاه های دوار و چرخنده
  • صدمات به دست و انگشتان در کار با انواع ماشین های پرس
  • آسیب در اثر پاشش مواد شیمیایی به دست و صورت و بدن
  • افت شنوایی
  • آسیب به بینایی در اثر مواجهه با اشعه
  • بیماری های مرتبط با مجاورت با مواد شیمیایی، ارتعاش و …
  • و …

مزایایی پیاده سازی و استقرار ایزو 45001

  •  دستیابی به اهداف ایمنی و بهداشت شغلی
  • کاهش حوادث شغلی
  • کاهش بیماری های شغلی
  • کاهش استرس کارکنان ناشی از نقص های ایمنی
  • کاهش هزینه های مرتبط با حوادث شغلی
  • استفاده بهینه از نیروی انسانی
  • افزایش انطباق با مقررات ایمنی
  • افزایش اعتبار اجتماعی سازمان

مراحل پیاده سازی و استقرار ایزو 45001

  • شناسایی و انتخاب مشاور(انعقاد قرار داد)
  • شناخت وضع موجود توسط مشاور
  • مستندسازي
  • اجرای سیستم
  • انتخاب شرکت CB توسط سازمان و انعقاد قرار داد
  • اعلام آمادگي براي برگزاري مميزي نهايي توسط شركت CB
  • انجام مميزي توسط شرکت CB
  • رفع مغايرت هاي احتمالی
  • اخذ گواهينامه استاندارد مديريت ایمن و بهداشت شغلی ISO 45001:2015

مستندات پکیج ایزو 45001

پکیج مستندات ایزو 45001 شامل خط مشی ایمن و بهداشت شغلی، نظامنامه، 15روش اجرایی و 4 مورد دستورالعمل می باشد که مطابق الزامات ایزو 45001 بوده و نیازی به  ایجاد روش یا دستورالعمل جدیدی نمی باشد لازم به توضیح است این پکیج دارای 38 فرم جهت ثبت سوابق در حوزه های مختلف اهداف، برنامه ها، ریسک و فرصت، مدیریت، شناسایی مخاطرات شغلی، مدیریت عملیات و ….می باشد که نیاز سازمان ها را در خصوص انطباق با الزامات استاندارد را برآورده می نماید و اجرای صحیح آنها منجر به ثبت و صدور گواهینامه ایزو 45001 می گردد.

لیست مستندات ایزو 45001

خط مشی ایمنی و بهداشت شغلی

نظامنامه ایمنی و بهداشت شغلی

فرم شناسایی عوامل محیطی

فرم ماتریس SWOT

روش اجرایی شناسایی و ارزیابی مخاطرات

فرم شناسایی و ارزیابی مخاطرات

فرم برنامه اصلاحی و کنترلی مخاطرات

روش اجرایی مشارکت و مشاوره

فرم مشارکت کارگران/نماینده کارگران

فرم مشاوره با کارگران/نماینده کارگران

فرم لیست شناسایی ذینفعان و خواسته های آنان

روش اجرایی عدم انطباق و رویداد

روش اجرایی مدیریت منابع

فرم پرسشنامه استخدام

فرم شرح وظایف و مسئولیت ها

روش اجرایی آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری

چک لیست کنترل لوازم کمک های اولیه

برنامه آمادگی واکنش در شرایط اضطراری و مانور

فرم سناریوی مانور

گزارش مانور

آیین نامه اعلام وضعیت اضطراری

روش اجرایی مدیریت عملیات

چک لیست کنترل دوره ای ایمنی فرآیند ها و عملیات ها

فرم برنامه کنترل کپسول های اطفاء حریق

فرم ثبت تغییرات برنامه ریزی شده

چک لیست ممیزی داخلی

برنامه ممیزی داخلی

فرم مجوز کار(پرمیت)

برگ تردد ذینفعان در سازمان

فرم تغییرات برنامه ریزی نشده

فرم اقدامات اصلاحی

فرم گزارش حوادث و شبه حوادث

فرم ثبت عدم انطباق سیستمی

فرم شناسایی قوانین و مقررات

لیست/کنترل مواد شیمیایی

گزارش عدم انطباق ممیزی داخلی

روش اجرایی بازنگری مدیریت

فرم مکاتبات داخلی در حوزه ایمنی

فرم صورتجلسه بازنگری مدیریت

چک لیست استفاده از وسایل حفاظت فردی

روش اجرایی آموزش

فرم نیاز سنجی آموزش

فرم ارزیابی دوره آموزشی

فرم ارزیابی اثر بخشی آموزشی

روش اجرایی پایش و اندازه گیری

فرم برنامه پایش و اندازه گیری

فرم گزارش پایش و اندازه گیری

فرم تحلیل نتایج پایش

شناسنامه فرآیند ها

پرونده آموزشی

روش اجرایی کنترل مستندات

روش اجرایی اقدام اصلاحی و پیشگیرانه

فرم اهداف ایمنی

فرم برنامه های ایمنی

روش اجرایی مدیریت ارتباطات

روش اجرایی کنترل سوابق

روش اجرایی کنترل ارزیابی انطباق

فرم فهرست طرف های ذینفع

روش اجرایی شناسایی و ارزیابی ریسک ها و فرصت ها

فرم شناسایی و ارزیابی ریسک/فرصت

فرم اقدامات ریسک ها و فرصت ها

فرم فهرست مستندات

دستورالعمل بهداشت حرفه ای

دستورالعمل اطفاء حریق

فرم اعلام شرایط اضطراری

دستورالعمل مقابله با انفجار

دستورالعمل مقابله با زلزله

دستورالعمل ایمنی عمومی برق

دستورالعمل ایمنی کارگاه ها

دستورالعمل ایمنی نردبان و پله ها

دستورالعمل ایمنی انبارداری

دستورالعمل بهداشت آشپزخانه

دستورالعمل بهداشتی انبار مواد غذایی در آشپزخانه

دستورالعمل بهداشت کارکنان آشپزخانه

دستورالعمل ایمنی کارهای تعمیراتی

دستورالعمل ایمنی کار در ارتفاع

دستورالعمل ایمنی سیلندر های تحت فشار

دستورالعمل ایمنی جرثقیل های سیّار

دستورالعمل ارگونومی

دستورالعمل بهداشت انبار ها

دستورالعمل بهداشت محیط آشپزخانه

چک لیست ایمنی برق

چک لیست ایمنی چرثقیل

چک لیست ایمنی عملیات

چک لیست بهداشت آشپزخانه

چک لیست کمک های اولیه

چک لیست ایمنی انبار

چک لیست ایمنی پیمانکاران

چک لیست ارزیابی ارگونومی

چک لیست کنترل آموزش های ایمنی

چک لیست بازدید تجهیزات حفاظت فردی

چک لیست بازدید ایمنی عمومی

چک لیست بازدید ایمنی ماشین آلات سنگین

چک لیست بازدید ایمنی و بهداشت عمومی کارگاه

فرم مشخصات کپسول های اطفاء حریق

فرم بازدید کپسول های اطفاء حریق

افزودن به سبد خرید

چگونه ایزو 45001 را با کمترین هزینه مستقر نماییم

هماهنطور که می دانیم موضوع هزینه پیاده سازی و استقرار از موئلفه های کلیدی تصمیم گیری مدیران شرکت ها است. حال چه کنیم که این موضوع مانعی بر سر راه پیاده سازی و اخذ گواهینامه ISO 45001 نگردد؟ جواب: هزینه های مشاوره شامل مستند سازی و استقرار را با کمترین هزینه به انجام برسانیم. شاید از خود بپرسید چگونه، جوابش ساده است، پکیج کاکل مستندات را تهیه نمایید، یا از سایت های معتبر دانلود کنید یا در شرکت به صورت تیمی اقدام به مستند سازی نمایید.

در مرحله بعد ابندا مستندات را مطابق بند های استاندارد ISO 45001:2018 مطالعه نموده و به چگونگی اجرای آن آشنا گردید، در صورتیکه همچنان بخش هایی از نحوه پیاده سازی یعنی تکمیل مستندات و اجرای سوابق در موضوعات مختلف همانند شناسایی و ارزیابی مخاطرات، مشارکت مشاوره، ارزیابی انطباق و غیره برای شما مشکل است، با یک مشاور تماس بگیرد و از وی بخواهید نحوه پیاده سازی و استقرار را بر اساس الزامات  و به صورت کارگاهی به شما آموزش دهد (منظور تشریح الزامات ایزو 45001 به همراه مستند سازی و ایجاد سوابق). حال شما با کمترین هزینه و به راحتی قادر به اجرای سیستم و ایجاد سوابق خواهید بود. در پایان شما می توانید جهت آموزش ممیزی داخلی نیز از همین روش یعنی آموزش کارگاهی بهره ببرید.

1 دیدگاه برای دانلود مستندات ایزو 45001

  1. Behead salmani

    مرسی مستندات ISO 45001 رو دانلود کردم، عالی بود

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp